Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس خودرو گفت: شیوه قیمت‌گذاری غیر منطقی خودرو از سوی خودرسازان خصوصی باید از طریق سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مورد بررسی و نظارت دقیق قرار بگیرد و از سوی نهادهای ناظر و وزارت صمت، مکانیزم قیمت‌گذاری این خودروها شفاف شود.

حسین دلاور در گفت‌و‌گو با خبرنگار برنا در خصوص مبنای قیمت‌گذاری محصولات خودروسازان خصوصی گفت: ایراداتی به شیوه قیمت‌گذاری خودروهای تولید بخش خصوص وارد بود که با اعلام قیمت غیرمنطقی محصول تیگو 8 پرو مدیران خودرو این موضوع دوباره مورد توجه رسانه‌ها و مردم قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شیوه قیمت‌گذاری تنها به محصولات خودروسازان خصوص مربوط نمی‌شود و برخی از محصولات خودروسازان دولتی مانند خودروهای هایما ایران خودرو نیز با همین روش قیمت‌گذاری می شوند.

وی ادامه داد: زمانی قیمت این نوع خودروها را در بازار داخلی بررسی می‌کنیم به یک روند مشابه برای تعیین قیمت می‌رسیم که قیمت خودروها با بیش از 2 تا 2/5 برابر قیمت جهانی و بازار چین و روسیه از سوی خودروساز داخلی تعیین می‌شوند.

این کارشناس خودرو افزود: با توجه به قیمت‌های غیر منطقی اعلام شده خودروها، این سوال مطرح می‌شود که چه عواملی باعث می‌شود شرکت‌ها خصوصی قیمت‌های بسیار بالاتری از قیمت‌های جهانی برای محصولات خود تعیین کنند؟ آیا تعرفه‌های گمرکی و یا مصوبه‌های جدید علت اعلام این قیمت‌های بالاست؟

دلاور تاکید کرد: در حال حاضر بیشتر خودروهای جدید شرکت‌های خصوص از یک شرکت خودروساز چینی وارد شده‌اند و قیمت تمامی آنها در سطح یک میلیارد تومان است. با بررسی دقیق شیوه قیمت‌گذاری خودروسازان خصوصی و برخی از محصولات خودروسازان دولتی می‌توان استنباط کرد یک دستورالعمل خاصی برای محاسبه قیمت خودروها وجود دارد. در شرایط رقابتی هر شرکت سعی می‌کند قیمت تمام شده محصولات خود را کاهش دهد تا مشتریان بیشتری را در بازار جذب کند.

این کارشناس خودرو گفت: طی چند دهه گذشته دولت از خودروسازان داخلی حمایت کرده و حتی تعرفه‌های گمرکی برای واردات قطعات مونتاژ خودروهای این شرکت‌ها را با ارز 4200 تومانی محاسبه می‌کند. با این حال به‌رغم حمایت‌های صورت گرفته در خصوص واردات و یارانه‌های تولید و دستمزد پائین نیروی کار، خودروهای مونتاژی این شرکت‌ها حتی با در نظر گرفتن سایرهزینه‌ها، بیش از دو برابر قیمت واقعی آن به بازار داخلی عرضه می‌شوند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر خودرو تیگو 8 پرو که در بازار روسیه 23 هزار و 540 دلار به فروش می‌رسد را به صورت شخصی وارد کشور کنیم و تمامی هزینه‌های قانونی آن را بپردازیم و سود قانونی وارد کننده را به قیمت خودرو اضافه کنیم، قیمت نهایی برای فروش این خودرو پائین‌تر از یک میلیارد و 500 میلیون تومان می‌شود در حالی که قیمت اعلامی مدیران خودرو برای این محصول یک میلیارد و 750 میلیون تومان است. این شیوه تعیین قیمت در تمامی محصولات خودروسازان خصوصی تکرار شده و از نظر اقتصادی این روش تولید با قیمت بالا در داخل به صرفه نیست و اگر این نوع خودروها را وارد کنیم با قیمت کمتری به دست مصرف کننده خواهد رسید.

دلاور اظهار داشت: این شیوه قیمت گذاری غیر منطقی خودرو از سوی خودروسازان خصوصی باید از طریق سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مورد بررسی و نظارت دقیق قرار بگیرد و از سوی نهادهای ناظر و وزارت صمت مکانیزم قیمت‌گذاری این خودروها شفاف شود.

وی در خصوص بی‌توجهی مدیران خودرو به ممنوعیت فروش تیگو 8 پرو از سوی سازمان حمایت گفت: سازمان حمایت قدرت اجرایی ممنوعیت فروش محصول شرکت‌ها ندارد و در شرایطی که با گران فروشی یک کالا از سوی تولید کننده مواجه شود این موضوع را به قوه قضاییه جهت پیگیری گزارش می‌دهد.  زمانی که اعلام می‌شود سازمان حمایت فروش تیگو 8 پرو را در راستای حمایت از حقوق مصرف کننده ممنوع کرده و وزیر صمت نیز در رسانه ملی به این موضوع ممنوعیت فروش تاکید می‌کند، شاهد هستیم نمایندگی‌های این خودروساز بدون توجه به این دستور همچنان اقدام به پیش فروش این خودرو می‌کنند، در این شرایط قدرت نظارت این نهادها از سوی مردم زیر سوال می‌رود.

دلاور تاکید کرد: البته راه‌های زیادی برای دور زدن این ممنوعیت فروش از طریق مدیران خودرو وجود دارد و از طریق سهمیه نمایندگی‌ها اقدام به فروش می‌کنند. انتقادی که می‌توان به این شیوه اطلاع رسانی نهاد‌های مرتبط با این موضوع داشت این است که اگر شرایط پیگیری حقوق مردم در خصوص قیمت‌های خودرو به نتیجه قابل قبولی نمی‌رسد، بی‌دلیل به مردم امید ندهند.

این کارشناس صنعت خودرو در خصوص آزادسازی واردات و تاثیر آن بر بازار خودرو گفت: یکی از اهداف وزارت صمت حمایت از صنعت داخلی به‌خصوص صنعت خودروسازی است و با در نظر گرفتن این اهداف در صورت آزاد سازی واردات، خودروهایی وارد کشور خواهند شد که از نظر قیمت در سطح خودروهای ساخت داخل قرار نگیرد و بازار خودروهای با قیمت پائین‌تر از دو میلیارد در اخیار خودروسازان داخلی باشد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا خودروسازان پرو خودرو ایران خودرو چین روسیه واردات ارز دلار قیمت خودرو قیمت گذاری سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قوه قضاییه حقوق رسانه ملی صنعت پرو خودرو خودروسازان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قیمت گذاری مدیران خودرو تیگو ۸ پرو قیمت گذاری خودروسازان خصوصی محصولات خودروسازان خودروسازان خصوصی خودروسازان خصوص شیوه قیمت گذاری ممنوعیت فروش سازمان حمایت مدیران خودرو تیگو 8 پرو وزارت صمت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۸۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، برخی نمایندگان کنگره آمریکا خواستار اعمال محدودیت در کمک واشنگتن به تل آویو شدند.

در همین ارتباط گزارش شده است که حداقل ۸۸ نماینده کنگره در نامه‌ای به «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از او خواسته‌اند تا سیاست ممنوعیت فروش تسلیحات به کسانی که مانع کمک آمریکا به غزه می‌شوند، در مورد اسرائیل اعمال شود.

این ۸۸ عضو کنگره در نامه خود به بایدن، محدودیت‌های رژیم صهیونیستی در کمک به غزه را باعث ایجاد یک فاجعه انسانی بی سابقه در غزه عنوان کرده‌اند.

از طرف دیگر اعضای هیئت علمی کالج هنر و علوم دانشگاه اموری آمریکا در جورجیا خواستار اخراج رئیس دانشگاه شدند و در جلسه‌ای دانشگاهی به رئیس دانشگاه رأی عدم اعتماد دادند.

رأی عدم اعتماد بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اموری به رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفته است که او پیشتر طی هفته گذشته از نیروهای پلیس جهت اقدام علیه دانشجویان معترض در دانشگاه دعوت کرده بود.

در واقع به نظر می‌رسد درخواست برای برکنار رئیس دانشگاه اموری مرتبط با همکاری او با نیروهای امنیتی آمریکا جهت سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض صورت گرفته است.

این در حالی است که حمایت جهانی جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازه‌ترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌های ترکیه نیز همگام با دانشگاه‌های آمریکا به حمایت از غزه برخواستند.

همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه همچنان دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.

براساس گزارش‌ها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.

این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمین‌های اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقی‌ماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پرونده‌های قضائی اقامه‌شده علیه او متهم می‌کنند. علاوه بر این خانواده‌های اسیران صهیونیست خواهان آن هستند که رژیم صهیونیستی بدون اتلاف وقت و به هر قیمتی اسیران صهیونیست نزد مقاومت را در جریان توافق با مقاومت فلسطین آزاد کند و از ادامه حمله‌های بی فایده به نوار غزه که علاوه بر کشتار فلسطینیان کشتار این اسیران را نیز در پی دارد دست بردارد.

کد خبر 6096074

دیگر خبرها

  • ممنوعیت نقل و انتقال و معاملات طرح نهضت ملی مسکن در صدرا
  • فیلم| نخستین گام برای ممنوعیت حمایت از فلسطین در آمریکا
  • چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»
  • فیلم/ نخستین گام برای ممنوعیت حمایت از فلسطین در آمریکا
  • درخواست ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو در کنگره
  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول
  • اعلام رای کمیته استیناف درباره پرسپولیس
  • رای کمیته استیناف در مورد پرسپولیس: رد اعتراض و تایید حکم قبلی!